Multimédiaszűrés

Moduláris tervezésével az egységek állhatnak egyesével, párhuzamosan kötve (TWIN, iker) vagy sorosan kötve (pl. OFSY rendszer).

A Culligan szűrők teljesen automatikus működésűek. Saját PLF vezérlőegységgel, vagy akár PLC vezérléssel összeköthető mágnesszelep vezérlőegységgel is felszerelhetőek.

Kiváló minőségű szénacél tartály (20"-120" átmérővel), OTH-ÁNTSZ által engedélyezett epoxi gyanta belső bevonattal.

A vízkormánymű kiváló minőségű membrán szelepekkel felszerelt.

A Culligan szűrők alsó elosztólapja és szűrőgyertya rendszere gondoskodik a visszamosatás és a szűrési ciklusok alatt az egyenletes vízeloszlásról.

Culligan Multimédia szűrők

A többrétegű, automata működtetésű multimédia szűrőegységek (támréteg és katalitikus réteg) illetve aktívszén adszorberek (támréteg és aktívszén réteg) feladata elsősorban a következő:

  • vas- és mangántalanítás
  • arzénmentesítés
  • ammóniamentesítés
  • kellemetlen íz és szag eltávolítása
  • lebegő anyagok eltávolítása.

Tudjon meg többet a Culligan médiaszűrő berendezéseiről.

A kisebb teljesítményű HE és HiFlo3e sorozat multimédiaszűrőit és aktívszén adszorbereit a nagyobb háztartási, kisipari, vendéglátóipari illetve állattenyésztő telepi felhasználásra javasoljuk. A nagyobb kapacitást biztosító HiFlo6 és HiFlo9 széria elemei az ipari és kommunális vízkezelésben ajánlott.

A szűrő illetve katalitikus rétegek összeállítása kizárólagos Culligan® szabadalom, aminek segítségével a nem kívánatos elemek nagy hatékonysággal eltávolíthatóak a vízből. A szűrő tartályok és katalitikus töltetek szinte örök életűek. Az aktívszén adszorber töltet, megfelelő üzemeltetés mellett 3 – 5 évente szorul cserére.

 

Culligan multimédia szűrőegységek – Megoldás minden vízproblémára

A többrétegű töltetrendszer alapját az antracit és a kvarchomok adja. Az UF szűrőegységek alkalmasak a zavarosság, a lebegő szilárd anyagok, valamint kisebb mértékben a vas és mangán eltávolítására.

A granulált aktívszenet tartalmazó rendszer segítségével eltávolíthatóak a klór illetve klór, ammónia származékok a vízből, valamint a kellemetlen íz, szag és szín is megszüntethető. A speciális Culligan aktívszén, porózus szerkezetének köszönhetően 300 – 2000 m²/gramm felülettel rendelkezik. Ez a hatalmas felület teszi lehetővé a kellemetlen szagot és színt okozó anyagok adszorbeálását.

A csak granulált aktívszén töltetanyaggal rendelkező szűrők segítségével csökkenthető a víz szerves anyag tartalma, valamint eltávolíthatók a klór, ammónia származékok és megszüntethető a kellemetlen íz, szag és szín.

A speciális töltet összetétel lehetővé teszi a vas, mangán és arzén eltávolítását a vízből, kálium-permanganát adagolás segítségével.

A katalitikus többrétegű szűrő segítségével eltávolítható a vas, a mangán és az arzén is a vízből, az egység előtti törésponti klórozás alkalmazásával. Az UFP multimédiaszűrő után az UR aktívszén adszorber használata szükséges, a klór származékok adszorbeálására.

A BF (biológiai) szűrők speciálisan ammónia eltávolítására alkalmasak, a nitrifikáció felgyorsításával, a kvarc alapú szűrőrétegek segítségével kialakult aerob baktériumok biomasszájának felhasználásával. A Culligan biológiai szűrők emellett arra is alkalmasak, hogy oxidálják és eltávolítsák az alacsony koncentrációban jelen lévő vasat és mangánt.

Culligan multimédia szűrők


Fel