R.O. Fordított ozmózisos rendszerek

(HÁZTARTÁSI RO berendezésekről ITT TALÁL INFORMÁCIÓT)

 

Egyedi igényei alapján, különféle típusú és teljesítményű berendezések közül segítünk Önnek kiválasztani a legmegfelelőbbet. A különféle berendezés modulok szükség szerint akár egymással is kombinálhatóak. A hasonló kategóriájú vízkezelő berendezések közül a nyújtott szolgáltatás minőségében, az élettartamban, a megbízhatóságban kiemelkedő berendezéseink általában 2 év garanciával rendelkeznek.

Ipari hatékonyság növelés R.O. Fordított ozmózisos víztisztító rendszerek segítségével

A Culligan nagy tapasztalattal rendelkezik a legmodernebb membrántechnológián alapuló fordított ozmózisos rendszerek telepítésében. Tudjon meg többet a Culligan fordított ozmózisos vízkezelő rendszereiről.

A standard csővezeték a nagynyomású oldalon AISI316-os rozsdamentes acélból, a kisnyomású oldalon pedig PVC-ből készült. Minden csővezeték megfelel az élelmiszer-ipari normáknak.

A rozsdamentes acél (AISI316) alapanyagú mikroszűrők, 5 mikronos szűrőbetéttel biztosítják az RO membránok védelmét.

A teljesen automatikus működés vagy a Culligan saját vezérlőrendszerével, vagy köponti PLC vezérlésre való csatlakozással biztosítható.

A kiváló minőségű membránok 98,5%-os só kiválasztással dolgoznak, ami a legjobb minőségű kezelt vizet biztosítja.

A fejlett ellenőrző technológiának (digitális áramlás mérők, vezetőképesség érzékelők) köszönhetően a rendszer teljes működése figyelemmel kísérhető.

A vázkeretre épített, gyárilag előre összeszerelt rendszer (SKID MOUNTED) megkönnyíti a szállítást és a telepítést.

Nagynyomású Grundfos szivattyúk (AISI316) gondoskodnak az abszolút megbízható működtetésről. Nincs szükség további szivattyúra az öblítéshez, mivel a nagynyomású szivattyú az öblítési műveleteket is elvégzi.

A fordított ozmózisos (RO) víztisztító rendszerek előnyei:

 • Költségmegtakarítás
 • Jobb energiahatékonyság
  • A rendszer összteljesítménye nő
  • Vízkövesedés veszélye csökken
 • Tisztaság és kiváló íz
 • Foltmentes öblítés

 

A fordított ozmózisos vízkezelés alkalmazási területei:

 • Élelmiszer- és italgyártás
 • Kazánok és hűtőtornyok vizének előkezelése
 • Előkezelés nagytisztaságú vízrendszerekhez
 • Bio- és gyógyszergyártás
 • Vízsugaras vágás
 • Gőztermelés és párásítás
 • Energia előállítása

Culligan RO fordított ozmózisos  berendezések


RO G1 Series - Commercial and Industrial Water Treatment Products - Culligan

Culligan G1 RO fordított ozmózisos rendszerek

Kapacitás: 0,04 – 0,35 m³/h

A G1 RO kisméretű fordított ozmózisos rendszer, amely kis teljesítmény igényű kereskedelmi és könnyűipari felhasználók számára készült.

A berendezés digitális áramlásmérővel (kezelt víz), nyomásmérőkkel (ki- és bemeneti víznyomás ellenőrzés) és online mérőműszerekkel (kezelt víz minőségének, a hasznosítási aránynak, a nagy hatékonyságú ozmotikus membránoknak ellenőrzésére) felszerelt.

A Culligan Smart vezérlő segítségével folyamatosan figyelemmel kísérhető a rendszer működése. A vezérlő akár központi irányító hálózatokra, PLC vezérlésre is egyszerűen csatlakoztatható.

A G1 RO tökéletes választás olyan kereskedelmi alkalmazásokhoz, amelyek magas szintű technológiát, megbízható működtetést és folyamatos ellenőrizhetőséget igényelnek.

Fel

RO M1 Series - Commercial Water Treatment Products - Culligan

Culligan M1 RO fordított ozmózisos rendszerek

Kapacitás: 0,04 – 0,35 m³/h

Az M1 RO rendszer továbbfejlesztett funkcióival olyan kereskedelmi alkalmazásokhoz készült, amelyek maximum 350 liter/óra kapacitást igényelnek. A rendszer falra szerelhető, vagy pedig padlóra állítható kivitelben is rendelhető. Az M1 rendszer előszűrővel, áramlásmérőkkel és nyomásmérőkkel (a ki- és bemeneti nyomás ellenőrzésére) van felszerelve. A  berendezés Culligan CP vezérlőpanelről irányítható.

Fel

RO E1 Series - Commercial Water Treatment Products - Culligan

Culligan E1 RO fordított ozmózisos rendszerek

Kapacitás: 0,04 – 0,35 m³/h

Az E1 fordított ozmózisos rendszer egy olyan gazdaságos vízkezelési megoldás, amely segítségével csökkenthetőek az üzemeltetési és utókezelési költségek. Az E1 fordított ozmózisos rendszer ugyanis csökkenti a vízben található olyan szennyeződéseket, amelyek hatással vannak a víz ízére, valamint amelyek eltömíthetik a berendezéseket.

Csökkentse a telepítési költségeket – használjon az ön egyedi igényei szerint konfigurált rendszert! Tartsa alacsonyan az üzemeltetési költségeket az egyszerűen használható elektronikus vezérlővel!

Fel

AQUA-CLEER SB200 - Commercial Water Treatment Products - Culligan

Culligan AquaCleer SB 200 – Integrált előkezelő és RO fordított ozmózisos rendszer

Kapacitás: 1,5 m³/h lágy víz0,2 m³/h fordított ozmózisos víz

Az Aqua-Cleer SB 200 egy olyan komplex vízkezelő rendszer, amely a fordított ozmózisos rendszer mellett előkezelő rendszert is tartalmaz. A teljes rendszer egy tartóvázra van felszerelve, így bárhová könnyen telepíthető. Ideális például vendéglátással foglalkozó létesítményekhez, ahol bizonyos berendezésekhez – például a mosogatógépekhez – lágy vízre van szükség, az italok (pl. kávé) előállításához pedig fordított ozmózisos vízre.

A rendszer egy ioncserélés elvén működő vízlágyítót, mikroszűrőt, fordított ozmózis elvén működő klórmentesítőt, illetve egy nyomástartó tartályt tartalmaz.

Fel

MFP 4-44- Commercial and Industrial Water Treatment Products - Culligan

Culligan MFP – Fordított ozmózis (RO) közepes kapacitás igényhez

Kapacitás: 0,4 – 3,6 m³/h

A legjobb minőségű komponenseket és műszaki megoldásokat alkalmazó MFP fordított ozmózisos rendszer ideális mindenhová, ahol ivóvízre vagy speciális ipari vízre van szükség.

A kisméretű moduláris rendszer megtervezésekor a robusztus kialakítást és a hosszú élettartamot tartották szem előtt. Az MFP RO rendszert egy acélállványra szerelték hegesztések nélkül, így garantáltan védett a korrózió ellen. A rendszer egy elektronikus vezérlőpanelről irányítható, amelyen nyomon követhető minden működési fázis, és amely megjeleníti az áramlási, vezetőképességi és más működési paramétereket.

Fel

IW-IWE - Commercial and Industrial Water Treatment Products - Culligan

Culligan IW nagy teljesítményű RO fordított ozmózisos rendszerek

Kapacitás: 5 – 100 m³/h (külön kérésre 100 m³/h fölötti teljesítmény is biztosítható)

Bármekkora víz mennyiségről is legyen szó, a vízminőség kifogástalan lesz. A Culligan Aqua Cleer IW típusú berendezések által kezelt víz eleget tesz a különféle ipari felhasználók legszigorúbb elvárásainak is. A legújabb, nagy hatékonyságú membrántechnológia és az IW segítségével a sorozat rendszerei nagy mennyiségű víz kezelésére képesek, miközben csökkentik a vízveszteséget is. A gyors és egyszerű telepítés érdekében az egységeket szerelőkeretre szerelve szállítjuk. A csőrendszerhez élelmiszeripari besorolású, korrózióálló anyagokat, például AISI 316 rozsdamentes acélt, PVC-t és polietilént használunk. A rendszer irányítható helyi vezérlőpanelről, vagy érintőképernyős PLC elektronikus vezérlőről is.

A jobb vízminőség hatékonyabbá teszi az ipari folyamatokat,  hiszen a szennyeződések eltávolításával csökken az ipari berendezések korrózió illetve eltömítődés veszélye. Ha  Culligan IW RO rendszert szerez be, befektetése hosszú évekig jótékonyan hat majd a berendezéseire.

Fel

SW - Commercial and Industrial Water Treatment Products - Culligan

Culligan SW RO – Tengervíz sómentesítése fordított ozmózissal

(Tengerparttal rendelkező országok felhasználói számára.)

Kapacitás: legfeljebb 60 m³/h (külön kérésre 60 m³/h fölötti teljesítmény is biztosítható)

A Culligan tengervíz sótalanító (SW) rendszere költséghatékony és megbízható megoldást kínál vízszegény régiókban. A sótalanító egységgel legfeljebb 45000 ppm sótartalmú víz kezelhető maximum 60 m³/óra teljesítménnyel (kérésre magasabb teljesítményű berendezések is kaphatók). Az SW RO berendezések moduláris rendszerűek, így szükség szerint könnyen összekapcsolhatók, ha esetleg nagyobb teljesítményre van szükség. A berendezést alkotó anyagok alkalmasak a magas sótartalmú víz kezelésére  – a duplex 2205-ös nagynyomású csöveket speciális eljárással tették korrózióállóvá.

Az egyszerű telepítés érdekében az egységeket vázkeretre szerelve szállítjuk. A Culligan berendezések moduláris kialakításának köszönhetően pedig a szállítási határidő is a lehető legrövidebb.

Fel

Gyakran ismételt kérdések

A fordított ozmózis (általánosan RO) a féláteresztő membránok azon képességét használja ki, hogy azok külön tudják választani a vizet a benne oldott anyagoktól. Nyomás alkalmazásával a vizet átpréselik a membránokon, miközben a tiszta víz (permeátum) jól elkülönül a sókat tartalmazó víztől (reject, koncentrátum). Az ozmotikus membrán visszatartja nem csak a sókat és a szervetlen anyagokat, de a 100 daltonnál nagyobb molekuláris tömegű szerves anyagokat is. Ezáltal kitűnő védelmet biztosít a mikro-szennyeződések, növényvédőszerek, pirogén anyagok, vírusok és baktériumok ellen. A fordított ozmózis olyan fizikai folyamat, amely nem igényel regeneráló vegyszereket.

A fordított ozmózisos technológia használata egyszerű, ugyanakkor maximális biztonságot, kiváló teljesítményt biztosít.

Nem találja, amit keres, vagy további információt szeretne?