Culligan vízlágyító berendezések

 (Lakossági felhasználóknak, háztartásokba, családi házakba a kisebb teljesítményű Medallist lágyítókat ajánljuk. A háztartási lágyítókról itt talál részletes információt: http://industry.culligan.hu/haztartasi-vizkezeles-viztisztitas/

 

Igényei alapján segítünk Önnek kiválasztani a Culligan vízlágyító rendszerek közül a legmegfelelőbbet. A különféle berendezés modulok szükség szerint akár egymással kombinálhatóak. A hasonló kategóriájú vízlágyítók közül a nyújtott szolgáltatás minőségében, az élettartamban, a megbízhatóságban kiemelkedő berendezéseink általában 2 év garanciával rendelkeznek.
A Culligan HE típusú lágyítókat elsősorban kisipari célokra, a nagyobb teljesítményű lágyítókat pedig ipari, kommunális célokra ajánljuk.

 

Óvja meg berendezéseit a világ egyik legkorszerűbb vízlágyító rendszerével!

 

A Culligan az iparág egyik legszélesebb termékskáláját kínálja. Így akár egy, akár több száz köbméter / órás vízfogyasztáshoz keres vízlágyító megoldást, nálunk megtalálja a megfelelő berendezést.

A Culligan HE (High Efficiency – magas hatékonyságú) vízlágyítói a Progressive Flow, Culligan Smart Controller, Brine Reclaim és Aqua-Sensor® technológiáknak köszönhetően a piac leghatékonyabb és legkorszerűbb rendszerei közé tartoznak. Tudjon meg többet a Culligan vízlágyítóiról

Culligan HE vízlágyító

A Culligan által szabadalmaztatott só, víz és elektromos áram optimalizáló technológiának köszönhetően, akár 46 %-kal csökkenthető az üzemeltetési költség.

Culligan Smart vezérlő és szelep

 • Több nyelvű, nagy méretű kijelző
 • Könnyen csatlakoztatható távvezérlőre, helyi vezérlő rendszerre, vagy központi PLC vezérlésre
 • Ellenőrizhető a működés, a napi vízfogyasztás.
 • A dugattyús szelepeknek köszönhetően a karbantartás könnyebb, és hosszabb az élettartam is.

Arányosan regeneráló technológia

A Culligan "arányos" regeneráló technológia segítségével a gyantaágynak csak a kimerült részét regeneráljuk. Ezáltal csökkenthető a só felhasználás és a regeneráláshoz szükséges vízmennyiség.

AquaSensor®

Az opcionálisan rendelhető Aqua-Sensor® érzékelővel az ioncserélő gyanta regenerálása csak akkor kezdődik, ha az már majdnem kimerült.

Üvegszálerősítésű poliészter tartály

A tartály speciális műanyagból készül a kizárólagos Culligan "Quadra-Hull®"szabadalom alapján, ami négy rétegből tevődik össze.

Gyanta töltet

A tartály nagy hatékonyságú Cullex ioncserélő gyantát tartalmaz. A lágyítás folyamán gyanta Nátrium ionjai a vízben lévõ Kalcium és Magnézium ionokra cserélődnek, ezzel csökkentve a víz keménységét. A kimerült gyantaágyat sólé oldattal regenerálhatjuk.

Sótartályok

A sótartály korrózióálló alapanyagból, dupla biztonsági rendszerrel készül.

Progressziv áramoltatás

Segítségével több lágyító oszlop sorba kötésével, csúcsidőszakban is biztosítható a lágyvíz ellátás anélkül, hogy túlméretes lágyítót kellene telepíteni.

Culligan vízlágyító berendezések


he softener - water for homes - Culligan

Culligan HE (High Efficiency) vízlágyító berendezés

Kapacitás 3 – 8,5 m³/h

A Culligan 1 és 1,5 colos HE (High Efficiency) vízlágyítói speciális, szabadalmazott technológiával készülnek. Akár 36%-kal hatékonyabbak a hagyományos idővezérelt vízlágyítókhoz képest. A Culligan Smart vezérlő segítségével a kimerült gyanta oszlop regenerálása automatikusan történik, amikor az szükséges. Felhasználóink a nap 24 órájában nyomon követhetik vízkezelő rendszerük működését, teljesítményét, víz és só felhasználását és karbantartási igényeit.

A Culligan HE vízlágyítók különféle konfigurációkban kaphatóak.

Fel

High Efficiency water filter Twin - Commercial and Industrial Water Treatment Products - Culligan

Culligan HE (High Efficiency) TWIN (iker) vízlágyító berendezés

Kapacitás 3 – 8,5 m³/h oszloponként

A Culligan 1 és 1,5 colos HE TWIN vízlágyítója exkluzív, szabadalmazott technológiájának köszönhetően két gyanta oszlopból álló rendszer, amely folyamatos lágy víz ellátást biztosít. Ezáltal hatékonyabb megoldást nyújt a különféle ipari és professzionális alkalmazásokhoz.

 

Fel

Culligan CTM vízlágyító berendezés

Kapacitás 18 – 23 m³/h

A Culligan kereskedelmi CTM vízlágyítói számos olyan termékjellemzővel rendelkeznek, amelyek ideálissá teszik számos kis igénybevételű kereskedelmi alkalmazáshoz szállodákban, vendéglátásban, intézményekben, élelmezési szolgáltatásokban és egyéb könnyűipari felhasználásokban. Az egységek egyetlen és több tartályt tartalmazó konfigurációkban kaphatóak. A lágyító a GBE Smart vezérlővel felszerelt, amely számos fejlett műszeres és kommunikációs kiegészítőt támogat.

Fel

Ultra Line HA Softners - Commercial and Industrial Water Treatment Products - Culligan

Culligan Ultra-Line HA vízlágyító rendszerek

Kapacitás 18 – 34 m³/h

A kis és közepes méretű ipari alkalmazások számára ideális Culligan Ultra-Line HA vízlágyítók tartályát rendkívül ellenálló acélból, élelmiszeripari szabványoknak megfelelő belső epoxi-bevonattal gyártották, hogy ellenálljanak a korróziónak. A Culligan vezérlőnek köszönhetően a rendszer teljesen automatikusan működik. A regeneráció a felhasználó igényeihez alkalmazkodva beállítható idő, mennyiség vagy vízminőség alapján.

 

Fel

ULTRA LINE HB Softener - Commercial and Industrial Water Treatment Products - Culligan

Culligan Ultra-Line HB vízlágyító rendszerek

Kapacitás max. 227 m³/h

A nagy vízigényű alkalmazásokhoz tervezett Culligan Ultra-Line HB vízlágyítók akár 227 m³/h teljesítményű vízlágyításra is képesek. Hosszú élettartamukat a rendkívül ellenálló acélból készült, belső epoxigyanta bevonattal ellátott tartály garantálja. Teljes körűen automatizált, a Culligan saját membránszelepeivel felszerelt. Az Ultra-Line HB vízlágyító tökéletes megoldás nagy mennyiségű víz lágyítását igénylő alkalmazások számára.

 

Gyakran ismételt kérdések

Kemény víznek azt a vizet nevezzük, amely oldott ásványi anyagokat, például magnéziumot és leggyakrabban kalciumot tartalmaz. A víz természetes módon válik keménnyé miközben földünk különböző rétegein keresztül áthalad egy vízgyűjtőbe, egy föld alatti víztározóba. Mind a hálózati, mind a kútvíz esetében valószínűleg a leggyakoribb probléma a víz keménysége. A kemény víz vízkőlerakódást (kalciumkarbonát-lerakódást) okozhat a vizet használó készülékekben, berendezésekben és természetesen a vezetékekben. Különösen azok a berendezések veszélyeztetettek, amelyek melegítik a vizet, mint pl. a kazánok, mosogatógépek, mosógépek vagy hűtőrendszerek. Ez jelentős kihatással van az energia felhasználásra és a berendezések hatékonyságára is.

A melegvíz rendszerekben mindössze 1 milliméternyi vízkőlerakódás 7%*-kal növeli az energiafelhasználást. A kemény víz kezelésére a leggyakoribb és leghatékonyabb megoldás a vízlágyító használata.

* Forrás: http://www.carbontrust.com/media/7411/ctv051_low_temperature_hot_water_boilers.pdf

A Culligan vízlágyítói Cullex® ioncserélő gyantát használnak, amely speciálisan a vízkövet okozó ionokra, főként a kalcium (Ca2+) és magnézium (Mg2+) ionokra hat. Ezek az ionok cserélődnek a nátrium ionokkal.

Amikor minden nátrium ion (Na+) kalcium vagy magnézium ionra cserélődött, a gyantaágy kimerült, regenerálni kell. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy egy nátrium-kloridos oldattal átmosva a Ca2+ és Mg2+ ionok kimosódnak.

A berendezés a szükséges időnkénti regenerálás mellett folyamatosan képes lágyítani a vizet.

A lágy víz használatának néhány előnye

 • Vízkőcsökkentés
 • Hosszabb élettartamú berendezések
 • Kevesebbb energia és víz felhasználás
 • Alacsonyabb karbantartási költség, ill. vegyianyag és tisztítószer költség
 • Előkezelés kazánokhoz
 • Hűtőtornyos vízhez
 • Rendkívül lágy víz olajmezők gőzinjektoraihoz
 • Összetevőként, ipari és használati vízként élelmiszer- és italgyártók számára
 • Kereskedelmi konyhák vizet használó alkalmazásaihoz
 • Párásításhoz és légkondicionáláshoz
 • Fordított ozmózisos (RO) és ionmentesítéses (DI) előkezeléshez

Nem találja, amit keres, vagy további információt szeretne?